Partners

La Bellone heeft voor deze eerste editie van 3days4ideas de krachten gebundeld met instellingen en associatieve initiatieven die veel van haar waarden delen. Die waarden komen ook tot uiting in de ideeën die in de programmering van deze editie aan bod komen – bovenal openheid, respect en sociale vooruitgang. Elke partnerinstelling vult op haar eigen manier haar wens in om deel te nemen aan dialogen die onze sociale relaties – en ons begrip van de mensen met wie we omgaan – helpen verbeteren. La Bellone bedankt van harte alle partners en hun team, die hun krachten met de onze gebundeld hebben om deze editie tot stand te brengen.

De Beursschouwburg – een inspirerend platform voor de kunsten en een plek waar creatieve en nadenkende Brusselaars een constante dialoog met kunstenaars onderhouden – is samen met La Bellone één van de twee locaties van 3days4ideas. We sluiten elke dag af met een bezoek aan onze buren die ruimtes voor een veilige zelfexpressie gecreëerd hebben: : Le Lac, een plek waar men kan samenkomen, samenleven, uitwisselen en krachten kan bundelen; Le Space, waar de opkomende hybride identiteiten van Brussel elkaar kunnen bestuiven en kunnen groeien in een sfeer van respect en solidariteit; en Globe Aroma, een thuis voor nieuwkomers die actief zijn in de integratie- of de kunstensector. Onderweg komen we ook langs bij Passa Porta, het internationale literatuurhuis in Brussel, een ontmoetingsplaats voor literatuurliefhebbers uit alle culturele en taalkundige windstreken.

Culture & Démocratie laat 3days4ideas delen in zijn bespiegelingen en observaties over de aangekaarte thema’s: het recht om deel te nemen aan het culturele leven, territoria, ‘commons’, migraties. Hun tijdschrift 49 bezorgt deze editie ook een epiloog. Van zijn kant reikt Radio Panik, de opiniërende en creatieve “vrije” radio die zich engageert op sociaal en cultureel vlak, zijn microfoon aan de deelnemers van 3days4ideas zodat hun geëmancipeerde, gediversifieerde en onafhankelijke woorden in de toekomst kunnen doorklinken.

En, omdat men niets liever deelt dan een maaltijd, zetten Les Gastrosophes, het efficiënte netwerk voor hergebruik van voedsel, elke middag van 3days4ideas een origineel gerecht voor om de smaak van mooi en goed eten terug te vinden.

La Bellone richt ook een woord van dank aan haar team, haar subsidiënten, die haar werking blijvend steunen, en aan degenen die een bijdrage leveren aan haar curatoriële of logistieke reflecties.

Een initiatief van

In samenwerking met

Met steun van